Hort des Temps es un herbolario de Alaior, en la isla de Menorca, que cuenta con diez años de experiencia en el campo de la medicina natural y la alimentación naturista. Ariadna, Blanca y Mariangels te aconsejarán en tu caso particular. En la sala de terapias holísticas podrás armonizar tu cuerpo físico, tu mente y tus emociones. ¡Estaremos encantados de ayudarte a recuperar tu equilibrio!

dilluns, 14 d’octubre del 2013

La Flor del Mes...



Malví (althaea officinalis)
Floració. juny-setembre
Parts útils: arrels, flors i fulles
Propietats:
  • Aparell Respiratori: Protector, reparador i antinflamatori, bactericida, balsàmic, expectorant, estova la tos. Indicat per a tos seca i irritant, bronquitis, refredat, efisema pulmonar, asma..(xarop o maceració en aigua bullent)
  • Aparell digestiu: protegeix i desinflama, tracta infeccions de boca, la mucosa gàstrica irritada i la zona intestinal: laxant suau i protector en diarrea. (arrel o planta macerada)
  • Mucoses i pell: antinfalmatori, emolient, cosmètic i hidratant. Apte per a ferides, cremades, abcessos, gengivitis...(cataplasma d'arrel). 
Xarop per la Tos:
40 gr d'arrel de malví, 1 l aigua, 750 gr de mel ecològica.
Macerar l'arrel en aigua bullint, fora del foc uns 15 min. Encara calent, afegir la mel remenant amb cullera de fusta. Dosi: 2-3 cull dia (mitja hora abans dels menjars)..

Infusió expectorant
2 c s d'arrel de malví (a trossets), 5 figues seques ecològiques, 1 tros de pal de regalessia, 1/2 llimona tallada a trossets. 
Coure 10 min a foc lent. Colar i pendre sol. Opcionalment fer una toma amb un poc de mel.
 
Caramels de Malví:
Bullir a foc lent les arrels amb aigua i anar afegint sucre de canya bio fins aconseguir una pasta espessa; extendre, rrefredar i tallar.
 
A la Cuina
Les arrels fregides, les fulles tendres en amanides o cuites.
 
RECOLECCIÓ: recolliu les arrels de malví entre els dies 1 i 9, 23 i 31 a la tarda. 
Recordeu que és millor no bullir-les sino macerar-les en aigua bullent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada