Malví (althaea officinalis)
Floració. juny-setembre
Parts útils: arrels, flors i fulles
Propietats:
- Aparell Respiratori: Protector, reparador i antinflamatori, bactericida, balsàmic, expectorant, estova la tos. Indicat per a tos seca i irritant, bronquitis, refredat, efisema pulmonar, asma..(xarop o maceració en aigua bullent)
- Aparell digestiu: protegeix i desinflama, tracta infeccions de boca, la mucosa gàstrica irritada i la zona intestinal: laxant suau i protector en diarrea. (arrel o planta macerada)
- Mucoses i pell: antinfalmatori, emolient, cosmètic i hidratant. Apte per a ferides, cremades, abcessos, gengivitis...(cataplasma d'arrel).
40 gr d'arrel de malví, 1 l aigua, 750 gr de mel ecològica.
Macerar l'arrel en aigua bullint, fora del foc uns 15 min. Encara calent, afegir la mel remenant amb cullera de fusta. Dosi: 2-3 cull dia (mitja hora abans dels menjars)..
Infusió expectorant:
2 c s d'arrel de malví (a trossets), 5 figues seques ecològiques, 1 tros de pal de regalessia, 1/2 llimona tallada a trossets.
Coure 10 min a foc lent. Colar i pendre sol. Opcionalment fer una toma amb un poc de mel.
Caramels de Malví:
Bullir a foc lent les arrels amb aigua i anar afegint sucre de canya bio fins aconseguir una pasta espessa; extendre, rrefredar i tallar.
A la Cuina:
Les arrels fregides, les fulles tendres en amanides o cuites.
RECOLECCIÓ: recolliu les arrels de malví entre els dies 1 i 9, 23 i 31 a la tarda.
Recordeu que és millor no bullir-les sino macerar-les en aigua bullent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada