Hort des Temps es un herbolario de Alaior, en la isla de Menorca, que cuenta con diez años de experiencia en el campo de la medicina natural y la alimentación naturista. Ariadna, Blanca y Mariangels te aconsejarán en tu caso particular. En la sala de terapias holísticas podrás armonizar tu cuerpo físico, tu mente y tus emociones. ¡Estaremos encantados de ayudarte a recuperar tu equilibrio!

dilluns, 9 de setembre del 2013

La Flor del Mes...

Ortiga (urtica dioica)

Floració: maig-setembre
Parts útils: arrels, fulles i llavors
Propietats:
  • Aparell digestiu: estimula les secrecions de l'estómac, la bilis, els moviments intestinals. Molt digestiva, laxant suau (pendre una infusió abans dels àpats).
  • Diabetis: estimula les secrecions pacreàtiques, així fa baixar el nivell de sucre en sang (infusió de 3 tasses per dia - o extracte en aigua-, abans dels menjars).
  • Nutritiu: aliment excepcional, remineralitzant, bó per als convalescents, anèmies, activa la formació de sang (menjar com a verdura, brou d'ortigues amb suc de llimona i oli d'liva, amanides -si es renta ja no pica -, truites...)
  • Aparell excretor: diurètica, eliminació de toxines - tant de l'alimentació com medicamentoses -. Indicat per a reuma, artritis i artrosis (decocció de l'arrel seca durant 10 minuts  i infusió de fulles). 3 tasses/dia, abans dels menjars.
  • Antihemorràgica: atura les hemorràgies tan internes com en ferides, hemorroides (pendre la decocció de 40-60 gr de planta/litre o aplicar el suc fresc a la zona a tractar).
  • Pell: cura del cutis, elimina granets, excemes, irritacions...(infusió, suc fresc, verdura, tintura...)
  • Tònic capilar: 40 gr de fulles d'ortiga, 200gr de vinagre, 200 gr d'aigua. Macerar la barreja 9 dies, filtrar i guardar. Aplicar, deixar actuar i esbandir.
Planta de foc, d'equilibri i purificació, ens dona valor. Uneix la familia i ens porta alegria. Ens protegeix de la tensió emocional i millora la circulació física i energética.

A la cuina:
Excelent verdura amb patates, estofats, truites, sopes...

Quiche d'Ortigues: 200 gr d'ortigues, 1 pasta brisa, 1 ceba, oli verge, 3 ous bio, crema de llet vegetal (soja, arros, avena...) sal, pebre i nou muscada. Bullir i escòrrer bé les ortigues. Saltejar la ceba en l'oli i afegir les ortigues; en un bol, barrejar ous, crema de llet i condiments. Avocar-hi les ortigues i la ceba. Posar-ho sobre la pasta i al forn. 180º durant 30 min.


Recolecció: la planta entre els dies 13 i 25 al matí. L'arrel es millor a finals d'agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada