Hort des Temps es un herbolario de Alaior, en la isla de Menorca, que cuenta con diez años de experiencia en el campo de la medicina natural y la alimentación naturista. Ariadna, Blanca y Mariangels te aconsejarán en tu caso particular. En la sala de terapias holísticas podrás armonizar tu cuerpo físico, tu mente y tus emociones. ¡Estaremos encantados de ayudarte a recuperar tu equilibrio!

dilluns, 30 de desembre de 2013

Flor del Mes...

Olivera (olea europea)
Floració: maig i juny
Parts útils: fulles, fruits i escorça
Propietats:
  • Aparell Digestiu: l'oli és laxant, colerétic i colagog.
  • Aparell circulatori: fa baixar la tensió alta, ajuda a eliminar el colesterol (infusió de fulles). També es bó per les morenes.
  • Diabetis: hipoglucemiant
  • Pell: l'oli  és emolient, antiinflamatori, protefeix la pell, la hidrata, la regenera i la nodreix. Apte en excemes, cremades, dermatitis...
  • Nutrient: les olives i l'oli són rics en àcids grassos Omega 3 i 6. Vitamines A i D. L'oli ha de ser verge, prensat en fred i si pot ser, ecològic. Si no, amb els processos químics d'extracció, es torna oxidant i cancerígen.
Infusió: 3 cullarades soperes rasses de fulles d'olivera per litre d'aigua. Coure 10 segons i deixar reposar 10 min. Es pot combinar amb l'espiner blanc o albar, excelent per la tensió alta.

Pomades i Ungüents:
Amb lòli d'oliva s'extrauen per maceració, els principis actius de les plantes i amb ell es preparen pomades i ungüents medicinals, que alhora aporten les propietats beneficioses de l'oli.


MASCARETA ANTIOXIDANT DE FULLES D’OLIVERA
  • 3 – 4 cullerades de fulles d’olivera (fresques o seques)
  • Aigua bullint per a cobrir les herbes
  • 4 cullerades de pols d’argila verda
  • 14  gotes d’oli essencial de llimona

Poseu les fulles d’olivera en un recipient per anar al foc. Afegiu un rajolí d’oli de rosa mosqueta o d’oli d’ametlles dolces (opcional). Aboqueu aigua bullint sobre les fulles, que les cobreixi, i coeu a foc lent durant 10 minuts.
Coleu el líquid resultant i torneu-lo al foc, fins que redueixi a la meitat (uns 10 minuts més). Mesureu 80 ml de la decocció d’olivera.

Poseu la pols d’argila en un recipient (millor de fang o ceràmica), aboqueu-hi els 80 ml d’aigua d’olivera poc a poc i anant remenant amb compte per aconseguir una pasta homogènia. Afegiu les 14 gotes d’oli essencial de llimona. Ja està llest. Poseu la mescla en un pot que tanqui bé.

Quan estigui fred, apliqueu la màscara a la cara, evitant el contorn dels ulls. Deixeu actuar la mescla durant uns 20 minuts. Esbaldiu amb aigua tèbia. Es pot aplicar una o dues vegadades a la setmana. Feu una prova abans d’utilitzar-la en algun racó de pell sensible. Si presenta irritació renteu la zona immediatament, vol dir que us fa alguna mena d’al•lèrgia.

 
OLI DE COP

Per Sant Joan tenim flors fresques d'Hipèric (o Herba de Sant Joan) a la majoria de camps de Menorca. Es recullen quan ja estàn un poc passades. Ompliu-ne una ampolla fosca de vidre. Afegiu l’oli d’oliva verge fins a omplir. Barregeu bé les flors i l’oli. Tapeu el pot, millor al buit (jo empro un tap de vi que fa el vuit). I el deixeu a l’exterior, a sol i serena 40 dies i 40 nits. Agafarà un to vermellós, aleshores estarà llest.
Filtreu l’oli premsant les flors, guardeu-lo en ampolletes de vidre petites i opaques. S’aplica sobre la zona afectada.

 
És un bon cicatritzant i entre d’altres, té propietats antibacterianes. Útil per a cremades, contusions, petites ferides i talls, picades d’insectes, etc.

Esperit Pacífic:
Arbre de la sabiduria, símbol de la Pau i l'equilibri.
Tranquilitza el cos i les emocions, afavoreix la tolerància, l'adaptació i la vitalitat.
És un arbre centenari i  abraçar una olivera vella dóna pau i calma en moments de tensió, regenerant la nostra energía i espiritualitat. 
Colocar rams d'olivera a casa, sóna protecció. Atrau la bona sort i ens ajuda a ser flexibles i pacients.

Olivera a la Medicina del Dr Bach: L'Olivera és la Flor de Bach per al cansament i esgotament físic i mental després de qualsevol tipus d'esforç, com per exemple una malaltia llarga, excés de treball o estudi o època de molt sofriment. També és aconsellable en estats d'indiferència.

DES DE S'HORT DES TEMPS APROFITEM PER A DESITJAR-VOS:
MolT BOn AnY 2014!!
i que els vostres desitjos es facin realitat!!

Cap comentari:

Publica un comentari