Hort des Temps es un herbolario de Alaior, en la isla de Menorca, que cuenta con diez años de experiencia en el campo de la medicina natural y la alimentación naturista. Ariadna y Georges te aconsejarán en tu caso particular. En la sala de terapias holísticas podrás armonizar tu cuerpo físico, tu mente y tus emociones. ¡Estaremos encantados de ayudarte a recuperar tu equilibrio!

dilluns, 4 de novembre de 2013

La Flor del Mes...

Rosa Silvestre (rosa canina)
Floració: maig i juny
Parts útils: fruits, flors i fulles
Propietats:
  • Aparell Digestiu: astringent (atura la diarrea). 25 gr de fruits en un litre d'aigua, deccocció de 10 min.
  • Nutrient i antioxidant i despuratiu de la sang ja que els seus fruits tenen un alt contingut en vitamina C.
  • Pell i mucoses: depuratiu, tónic, astringent; útil per acné, pell grassa, ferides, cremades, arrugues... Aplicar aigua o oli de roses sobre la pell a tractar. Rentar-se amb infusió.
  • Augmenta la resistencia a malaties: convalescència, embraràs...
  • Tónic general i estimulant, en la fatiga i la depressió.
Aigua de Roses
  • Infusió de 150 gr de pètals en 1 litre d'aigua (no ha de bullir). Refredar i aplicar a la pell.
  • Infusió de 20-30 gr de flors i brots joves/litre. Reposar 15 min i pendre 2-3 tasses /dia.
Oli de Roses
Macerar els petals en oli d'ametlles dolces 40 dies al sol i serena. Filtrar i guardar. Protector i hidratant de la pell.

Vi de Roses
Bullir 40-50 gr de fruits en 1 l. de vi blanc. Macerar 10-15 dies i filtrar. 
Dosi: 1 got després de l'àpat principal. És digestiu i tónic general.

A la cuina
SOPA DE GAVARRONS
400 gr de fruits (gavarrons), 1 l d'aigua, 1/2 l de llet vegetal, 4 c s de melassa, 80 gr de mascarpone o crema de llet vegetal..
Coure els fruits en l'aigua, batre i passar pel passapurés fi. Barrejar la polpa amb la melassa, un pessic de sal i la llet. Escalfar suaument, remenant. Servir amb una cullarada de mascarpone.
CONFITURA DE GAVARRONS 
Seguir el mateix procés per fer la polpa. Podeu posar-hi sucre de canya, melassa o estevia per endolçar. Suc de llimona. Coure a foc lent uns 15 min. Afegir 2-3gr d'agar-agar si es vol espessar.

La COLLITA dels fruits es farà entre els dies 6 i 9, les flors al mes de maig.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada