La Rosella (papaver rhoeas)
Floració: Abril-Juny
Parts útils: flor, càpsula i llavors
Propietats:
- Sistema nerviós: sedant, calmant, analgèsica i per tant, va bé pels nervis, neuràlgies i per a facilitar la son.
- Sistema respiratori: Expectorant, calma la tos. Indicada per bronquitis, refredat amb tos, asma, angines...
OLI DE ROSELLA
Macerar 50 gr de pètals en 1/2 litre d'oli d'ametlles de primera prensada en fred. Deixar 30 dies a sol i serena (dia i nit) per exemple, dalt de la taulada.
Filtrar, etiquetar i guardar.
És calmant i tonificant per la pell (cremades, excemes, irritacions...)
XAROP DE ROSELLA
- 40 gr de pètals frescos
- 500 ml aigua
- 500 gr sucre de canya
Posar en pors i tapar en calent. Tancar hermèticament amb bany maria.
Medicinal i aromàtic per a pastissos, iogurts, formatge...
A LA CUINA
Les fulles tendres com a verdures
Els pètals a les amanides, macedònies, postres...
Llavors: torrar i moldre, per a tot tipus de plats, postres, pà. Molt riques en calci...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada